Donează ca să transformăm curtea  școlii din Dorobanțu și grădinițele din două sate într-un spațiu de joacă și învățare!

“Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc…” la școala în care am crescut, aveam o curte asfaltată, un teren de fotbal, un teren de baschet și o mică grădiniță. Acum vreo 25 de ani. 

Fast-forward, în 2024, școala din Dorobanțu și grădinițele din două sate, au pur și simplu un câmp neamenajat, iar dacă mai și plouă, nu mai poate ieși nimeni afară, din cauza noroiului. 

Povestea Amenajării – Curtea Școlii și Grădinițele

Nu ne-am gândit în mod intențional să amenajăm curtea școlii și pe cele ale grădinițelor, dar în decembrie am primit o sponsorizare de la Deichmann, cu condiția ca suma să fie investită în ceva care rămâne. Ne-am mobilizat, ne-am documentat, am făcut planuri, am primit planuri și am ajuns până la urmă la varianta de amenajare propusă de un peisagist cu experiență în amenajarea școlilor, care ne-a plăcut. 

Și dacă tot ne-am apucat de treabă, deși planificarea inițială era pentru curtea școlii și o grădiniță, e păcat de tot efortul să nu integrăm un teren de sport pentru copii și să nu amenajăm și cea de-a doua grădiniță. 

Planul nostru este ambițios:

  • Amenajarea curții școlii din Dorobanțu: vom crea un spațiu verde, cu zone de joacă moderne și echipamente sportive.
  • Construcția unui teren de sport: copiii vor avea un loc unde să se joace fotbal, baschet și alte sporturi.
  • Amenajarea grădinițelor din Podu Pitarului și Dorobanțu: vom crea spații de joacă sigure și atractive pentru cei mici.

De ce este important acest proiect?

  • Pentru sănătatea și bunăstarea copiilor: mișcarea în aer liber este esențială pentru dezvoltarea lor fizică și mentală.
  • Pentru o educație mai bună: joaca și învățarea în aer liber pot stimula creativitatea și pot îmbunătăți rezultatele școlare.
  • Pentru a crea o comunitate mai unită: școala și grădinița sunt puncte centrale ale vieții comunității. 

Până la finalul lunii iunie, ne mobilizăm să strângem încă 43.568 de euro pentru a finaliza proiectul. Orice donație, oricât de mică, ne va ajuta să ne atingem obiectivul.

Împreună, putem transforma curtea școlii din Dorobanțu și cele două grădinițe în spații de joacă și învățare!

Donează acum și ajută-ne să facem diferența!

Îți super-mulțumim!

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + seven =